Vă prezentăm Aleo Bounties

Slavik Gutman-Nagasaki
6 min readFeb 28, 2022

--

În acest blog aș dori să traduc articolul oficial care explică ce este Aleo Bounties. Link

Actualizare programului de granturi

În iunie anul trecut, echipa noastră a anunțat prima iterație a Programului de granturi Aleo. Intenția noastră a fost să oferim membrilor comunității oportunități de a contribui la ecosistemul open-source Aleo și de a ne îndeplini viziunea de a crea o experiență privată și personală pentru toată lumea de pe web.

De la lansarea programului, am primit multe cereri și am aprobat unele pentru finanțare. În lunile următoare, vom lucra îndeaproape cu beneficiarii noștri pentru a construi proiecte și a crea conținut care să prezinte puterea Aleo și care accelerează creșterea ecosistemului nostru.

De când am lansat acest program, ne-am dat seama că putem profita și de aceste proiecte de grant pentru a îmbunătăți limbajul de programare specific Aleo, Leo, încurajând developerii să contribuie.

Pentru context, Leo este primul compilator verificat oficial pentru dovezi cu zero cunoștință și este capabil să convertească codul de nivel înalt al unui dezvoltator în circuite cu zero cunoștințe. Este capabil să abstragă concepte criptografice de nivel scăzut și să integreze aplicații private în orice stivă. De asemenea, introduce o sintaxă de nivel înalt care face ușor de scris și intuitivă exprimarea logicii în zero-cunoștință . De la noul nostru blockchain de nivel 1, care stochează imuabil programe și date, până la studioul nostru de dezvoltare și REPL online, oferim un set complet de instrumente pentru dezvoltatorul care dorește să construiască web de nouă generație.

Vă prezentăm Aleo Feature Bounties

Pentru a încuraja contribuțiile externe pentru Leo, suntem încântați să anunțăm lansarea programului Aleo Feature Bounties.

Fie că ești un inginer experimentat de compilare, un web developer adept sau un hacker de weekend, încurajăm pe oricine să înceapă să lucreze la o recompensă pentru funcții. Scopul nostru este să profităm de comunitatea noastră foarte talentată de dezvoltatori pentru a ajuta la construirea de funcții pe care TU vrei să le vezi pentru a face din Leo limbajul de bază pentru dezvoltarea zero-cunoștinței.

Pentru acest program inițial, Aleo a angajat 1 milion de dolari în finanțare totală din trezoreria sa. Această finanțare va fi alocată atât programelor de recompense(Feature Bounties), cât și programelor de granturi comunitare(Community Grants Programs). În funcție de dimensiunea și complexitatea caracteristicii, fiecare recompensă va avea un preț diferit. Dacă o caracteristică ajunge să fie mai mult decât se anticipa inițial, vom lua în considerare creșterea prețului. Plățile pentru recompense pentru funcții pot fi efectuate la alegerea dvs. USD, USDC, BTC sau ZEC. După lansarea rețelei principale Aleo, intenționăm să extindem această listă pentru a include și creditele Aleo(Aleo credits).

Pe lângă banii pe care i-ați primi pentru finalizarea unei recompense pentru funcții, veți fi recunoscut și în comunitatea noastră. Acest lucru se va reflecta prin plasarea în clasamentul comunității noastre și prin obținerea Realizărilor Aleo(Aleo Achievements). Vom împărtăși mai multe detalii despre aceste inițiative în curând.

Testnet și recompense pentru erori(Bug Bounties)

După cum mulți dintre voi știți, am lansat și testnetul nostru stimulat în urmă cu câteva săptămâni. Deoarece Aleo este un proiect de software open-source, prețuim foarte mult TOATE contribuțiile comunității, dar apreciem în special oamenii care și-au făcut timp să ne ajute să detectăm erori și să implementăm noi funcții în timpul testnetului.

Dorim să anunțăm că, pe durata testnetului stimulat (care se încheie oficial pe 14 februarie), orice PR-uri trimise la snarkOS și/sau snarkVM repo pe care le acceptăm și le îmbinăm vor avea 500 de credite Aleo. Recompensele cuadratice nu se aplică aici, ceea ce înseamnă că cele 500 de credite Aleo vor fi PE SUPRA oricăror blocuri pe care le-ați extras sau PR-uri fuzionate anterioare pe care le-ați trimis. Pentru mai multe informații despre rețeaua de testare Aleo și schema noastră de minerit pătratic, vă rugăm să consultați anunțul nostru de testare.

(NU MAI ESTE RELEVANT)

Revendicarea Feature Bounty

Pentru a lucra mai întâi la o recompensă pentru funcții pentru Leo, ar trebui să consultați recompensele pentru funcții semnalate(Flagged Feature Bounties) din depozitul Leo de pe pagina Aleo GitHub. Aceste recompense pot fi identificate cu eticheta „feature bounty”.

Pentru a lucra la o caracteristică și/sau o recompensă pentru erori pentru snarkOS issues și/sau snarkVM issues , consultați mai întâi problemele snarkOS sau lista de probleme snarkVM din fiecare depozit respectiv pe pagina Aleo GitHub. Toate problemele pentru snarkOS și snarkVM sunt un joc corect pentru revendicarea unei recompense(bounty).

După ce ați găsit o recompensă(bounty) la care doriți să lucrați pentru Leo, snarkOS sau snarkVM, va trebui să faceți următoarele:

  1. Creați un cont pe Discord și dați join serverului Aleo Discord dacă nu ați făcut-o deja.
  2. Faceți-vă cunoscut comentând problema în GitHub. Alternativ, puteți propune o nouă caracteristică sau o eroare prin depunerea unei probleme GitHub. Dacă echipa noastră stabilește că este o funcție pentru care am dori să oferim o recompensă, vom accepta problema și puteți începe să lucrați la ea. Pentru a depune o nouă problemă, vă rugăm să utilizați șabloanele noastre pentru fiecare repo respectiv (Leo / snarkOS / snarkVM).
  3. Spuneți că lucrați la recompensă(bounty) sau la noua funcție.
  4. Includeți data la care ați început să lucrați la recompensă(bounty) sau la noua funcție.
  5. Furnizați usernamul dvs. de pe Discord, ca să vă putem contacta dacă este necesar.
  6. Vă încurajăm să interacționați cu echipele de inginerie din canalul #leo-lang sau #snarkOS de pe serverul Discord de la Aleo pentru a discuta despre progresul dvs. și despre orice dependențe.
  7. Recompensele(Bonunties) vor fi acordate pe principiul primul venit, primul servit (FCFS). Mai multe persoane pot încerca o singură recompensă, dar numai primul PR care va fi fuzionat va primi plata.
  8. Mai mulți membri ai comunității pot fi de acord să colaboreze la o recompensă. Pentru a face acest lucru oficial, ambele părți ar trebui să lase un comentariu pe repo-ul GitHub care exprimă acest lucru.
  9. Pentru a primi plata pentru un PR fuzionat, vi se va cere să completați KYC. Vă vom contacta individual pe Discord pentru a facilita acest proces. Dacă sunteți cetățean american sau canadian, va trebui, de asemenea, să dovediți că sunteți un investitor acreditat.
  10. Vă rugăm să atrageți atenția că, dacă decidem să îmbinăm codul dvs. cu propria noastră bază de cod, vi se va cere să renunțați la drepturile de autor ale Aleo Systems, Inc.

Granturi comunității Aleo

Pentru cei interesați să aplice pentru un grant comunitar, o puteți face în continuare. Pur și simplu completați și trimiteți o cerere pentru programul de granturi Aleo(Aleo Grants Program Application). Toate cererile vor fi acceptate în mod continuu și evaluate săptămânal de comitetul nostru de evaluare. Dacă sunteți selectat, veți fi contactat de managerul programului de granturi Aleo pentru a discuta pașii următori. La fel ca în Programul de recompense ( Feature Bounties), plățile pentru granturile comunitare pot fi efectuate la alegerea dvs. USD, USDC, BTC sau ZEC. De asemenea, vei fi recunoscut în cadrul comunității noastre prin clasamentul nostru și prin primirea Realizărilor Aleo(Aleo Achievements).

Indiferent dacă sunteți un developer experimentat care dorește să construiască o aplicație pe Aleo, un designer care dorește să creeze tutoriale interactive pentru produsele noastre sau un avocat al confidențialității web care ar dori să ajute la crearea materialelor de marketing, există o oportunitate de grant pentru dvs. Beneficiarii granturilor nu sunt doar contribuitori la ecosistemul nostru, ci și proprietarii care sperăm să continue să joace un rol în comunitatea noastră dincolo de domeniul de aplicare al grantului inițial.

Vă rugăm să atrageți atenția că toate informațiile de care aveți nevoie cu privire la procesul de solicitare a granturilor comunitare pot fi găsite în singur program. În continuare, NU vom aloca finanțare pe categorii. În schimb, vă rugăm să veniți cu o sumă de finanțare pe care o considerați corectă, având în vedere natura grantului dvs. Dacă sunteți selectat pentru a avansa în procesul de aplicare, vi se va cere să explicați de ce ați solicitat suma de bani pe care ați făcut-o.

Întrebări?

Dacă aveți întrebări despre recompensele(bounties) pentru funcția Leo, vă rugăm să ne contactați pe canalul #leo-lang Discord și pentru funcția snarkOS sau snarkVM și recompensele de erori, canalul #snarkOS Discord. Pentru întrebări despre granturile comunității, vă rugăm să ne contactați pe canalul #grants de pe serverul Discord de la Aleo. De asemenea, puteți trimite un e-mail managerului nostru de program de granturi la grants@aleo.org. Am fi bucuroși să vă ajutăm.

Linkuri relevante

Rămâneți conectat cu Aleo

--

--